Entertainment op Marokko

Marokko is niet een bestemming met ontelbare water- en pretparken, maar andere vormen van entertainment zijn genoeg voor handen.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Marokko bevindt zich een aantal mooie waterparken. Zo’n 15 km buiten het centrum van Casablanca bevindt zich Tamaris Aquapark, het naar eigen zeggen grootste waterpark van het land. Circa 30 km ten noorden van de populaire badplaats Agadir ligt het Atlantica Parc, waartoe ook een klein waterpark behoort. Tot slot bevindt zich bij Marrakech een prachtig waterpark, Oasiria. Tot Oasiria behoren diverse zwembaden, een lazy river, leuke kinderattracties en een mooi aangelegd park.

Morocco Mall

Bron: Magharebia, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

In Casablanca bevindt zich het immens grote Morocco Mall. Behalve dat u hier naar hartenlust kunt winkelen, zijn ook allerlei vormen van entertainment aanwezig. Zo kunt u met uw kinderen een rondje over de ijsbaan schaatsen, een bezoek brengen aan de Imax bioscoop of meer te weten komen over de onderwaterwereld en haar bijzondere bewoners in Aquadream. Kinderen zullen zich bovendien een hele dag kunnen vermaken in Adventureland, waar allerlei (kermis)attracties op hen staan te wachten en honderden videogames nieuwe uitdagingen bieden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overig entertainment

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor filmliefhebbers is een bezoek aan de Atlas Film Studios bij Ouarzazate een aanrader. In de Atlas Studios zijn diverse zeer bekende films opgenomen, waaronder Babel, Alexander the Great, Black Hawk Down en Kingdom of Heaven. Inmiddels zijn de filmsets niet allemaal meer in perfecte staat, maar leuk is het wel om van het Colosseum waar Russell Crowe in The Gladiator voor zijn leven vocht, door te wandelen naar het vliegtuig dat gebruikt is in Jewel of the Nile. La Medina d’Agadir is een openluchtmuseum dat helemaal in traditionele Marokkaanse stijl is gebouwd. Het park beslaat zo’n 40.000 m² en geeft u een indruk van Marokkaanse architectuur. Terwijl u door smalle straatjes slentert ziet u her en der ambachtslieden die traditionele Marokkaanse ambachten uitoefenen. Net als in een echte medina worden de eindproducten ook verkocht en u kunt hier dus mooie souvenirs op de kop tikken. Heel andere vormen van vermaak bieden de zandduinen van Erg Chebbi. Eigenlijk heeft u niets anders nodig dan een 4x4 voertuig of goede stevige schoenen om zich hier te vermaken. De natuur op zich biedt meer dan voldoende. Voor een extra bijzondere ervaring kunt u kiezen voor een kamelenrit en een overnachting in een Berbertent.