Agadir

Agadir is de populairste vakantieplaats van Marokko en dat heeft het onder andere te danken aan een prachtig lang zandstrand.

Minstens zo belangrijk als het kilometerslange zandstrand van Agadir is het klimaat in dit zuidelijke deel van Marokko. De zon schijnt hier 330 dagen per jaar en zwemmen kan het gehele jaar door. Zowel in de zomer als in de winter is het in Agadir prima toeven. De winter verdient wellicht de voorkeur, omdat de temperaturen dan net wat milder zijn. Agadir ligt aan een grote, maanvormige baai. Het strand is 8 km lang en watersporten is een populaire bezigheid. Op diverse plekken kunt u materiaal huren en lessen krijgen.

Langs de kust hebben zich door de jaren heen vele hotels en resorts gevestigd en alle toeristische voorzieningen zijn in Agadir aanwezig. Aan de promenade liggen diverse cafés en restaurants en in het centrum is een voetgangersgebied waar u verschillende winkels vindt. Agadir is vrij ruim opgezet met brede boulevards en lanen en dit geeft de stad een prettige sfeer.

Enkele bezienswaardigheden

U zult in Agadir vrijwel geen historische bouwwerken vinden. De stad werd in 1960 getroffen door een aardbeving en vrijwel volledig verwoest. Hierna is de wederopbouw begonnen. Van de kasba zijn slechts enkele muren overgebleven. Een tocht naar deze resten die op de 235 meter hoge heuvel van Agadir gelegen zijn, is echter wel de moeite waard, omdat u vanaf de top prachtig uitzicht op de stad en de omliggende vlaktes heeft. Een ander uitstapje in Agadir is een bezoek aan La Vallée des Oiseaux. Dit is een tuin met volières, waar u vele verschillende vogels kunt bewonderen. In het Musée du Patrimoine Amazigh komt u meer te weten over de Berbercultuur in Marokko. Tot slot is een bezoek aan de Souk el-Had een absolute aanrader. Deze enorm grote souk (6 hectare!) vindt op zondagen circa 3 km ten zuidoosten van het centrum van Agadir plaats. Heeft u hier nog niet kunnen vinden wat u zoekt, dan biedt de markt in Inezgane op 12 km van Agadir nog meer mogelijkheden. Oefent u thuis alvast uw afdingkwaliteiten, want deze zult u zeker nodig hebben.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Marokko:

Foto’s van Agadir

Populaire accommodaties in Agadir

El Pueblo Tamlelt 7.1
4 aanbieders
vanaf €344
Caribbean Village Agador 7.1
4 aanbieders
vanaf €345
Royal Decameron Tafoukt Beach 8
5 aanbieders
vanaf €452

Bekijk alle 31 accommodaties in Agadir

Ligging