Casablanca

Casablanca is het economische en culturele centrum van Marokko, een drukke, moderne wereldstad, die in de toekomst meer en meer toeristen hoopt te trekken.

Wanneer u naar Casablanca afreist met het idee terecht te komen in het Casablanca van Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, komt u bedrogen uit. Casablanca is een moderne metropool met chaotische verkeerstoestanden, grote sociale ongelijkheid en een vooruitstrevende geest. Het contrast tussen arm en rijk is in de stad zeer groot en ook duidelijk zichtbaar. Aan de rand van de stad bevinden zich grote sloppenwijken, terwijl in het centrum de luxe winkels en designershops elkaar opvolgen en het businessdistrict is de thuishaven van zeer succesvolle zakenmensen. Veel modeontwerpers en kunstenaars hebben zich in Casablanca gevestigd en wanneer u van kunst houdt zijn er diverse galeries waar u zich kunt laven aan prachtige moderne kunst. Dat Casablanca een studentenstad is met de grootste universiteit van Marokko draagt ook bij aan het karakter van en de sfeer in de stad.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Casablanca is de Mosquée Hassan II, welke in 1993 is geopend. Het is op de moskee van Mekka na, de grootste moskee ter wereld met een 200 meter hoge minaret en een gebedsruimte die plaats biedt aan 100.000 gelovigen. De minaret geeft met een laserstraal de richting naar Mekka aan. Uniek voor Marokko is dat deze moskee ook door niet-moslims betreden mag worden. U moet wel uw schoenen uittrekken en vrouwen dienen de schouders bedekt te hebben. Hoewel de historische medina van Casablanca relatief klein is en niet kan tippen aan die van Marrakech, is een wandeling door de wijk interessant, omdat u hier een geheel andere kant van de moderne stad terugvindt. De winkels hier verkopen met name levensmiddelen. In de nieuwe medina, ook wel de habouswijk genoemd, is het aanbod veel groter. Kunstnijverheid, antiek, specerijen, maar ook alledaagse dingen worden hier op grote schaal aangeboden. Daarnaast vindt u ook enkele typisch Marokkaanse bezigheden als waarzeggerij, kwakzalverij en het beschilderen van handen met henna. Voor de kunstliefhebbers is een bezoek aan de Villa des Arts een aanrader. Het museum van moderne Marokkaanse kunst is gevestigd in een art-decohuis uit de jaren 30 en biedt een wisselende collectie.

Ain Diab

Ain Diab is de wijk die zich ten westen van de haven uitstrekt. Hier bevinden zich de meeste hotels en uitgaansgelegenheden van de stad. Ook liggen hier de populairste stranden van Casablanca, waar het met name in juli en augustus zeer druk is. Helaas liggen de stranden er niet altijd even mooi en schoon bij. Ain Diab is dé uitgaanswijk van Casablanca. Langs de boulevard liggen diverse cafés en clubs. Een avondje uit is hier echter niet goedkoop en als het u tegenzit willen de uitsmijters wel eens moeilijk doen en u niet binnenlaten, omdat u bijvoorbeeld een spijkerbroek of gympen aan heeft. Strikte regels bestaan echter niet, dus het heeft meestal meer te maken met de betreffende uitsmijter, dan met wat u aan heeft. Enkele populaire clubs zijn het zeer hippe Mystic Garden, het homovriendelijke Le Village en Candy Bar. In het centrum van Casablanca vindt u enkele leuke uitgaansgelegenheden aan de Rue Allal ben Abdallah. Met name La Bodega is een prima plek om een avondje door te brengen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Marokko:

Foto’s van Casablanca

Populaire accommodaties in Casablanca

Business Casablanca 6.4
1 aanbieder
vanaf €1

Bekijk alle 115 accommodaties in Marokko

Ligging