Stranden in Marokko

Marokko heeft twee kustlijnen, één langs de Atlantische Oceaan en één langs de Middellandse Zee en dit kan eigenlijk alleen maar betekenen dat het land over vele mooie stranden beschikt.

Algemeen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Over het algemeen is de Middellandse Zeekust van Marokko meer bebouwd en wordt deze drukker bezocht dan de Atlantische kust, welke vooral populair is onder watersporters, omdat de windomstandigheden en de golven hier zeer goed zijn. Waar u naartoe moet gaan, hangt maar net van uw wensen af. Hier vindt u een kleine greep uit het diverse aanbod van Marokkaanse stranden langs beide kusten.

Essaouira

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Essaouira is één van de populairste stranden van het land. Het is een plek waar surfers en bohemiens graag komen. In de plaats en op het strand hangt een relaxte sfeer, hoewel het wel redelijk druk kan worden. Omdat vrijwel altijd een straffe wind waait, zijn de omstandigheden voor watersporters goed, maar voor zonaanbidders iets minder, omdat de wind het vertoeven op het strand onaangenaam maakt.

Dakhla

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Dakhla aan de Atlantische kust komen de woestijn en de oceaan samen en deze unieke combinatie zorgen ervoor dat deze plek steeds populairder wordt. Met name surfers en kitesurfers weten Dakhla te vinden, omdat de windomstandigheden hier zeer gunstig zijn. De lagune biedt echter ook prima zwemmogelijkheden. Dakhla zelf heeft (nog) niet zoveel te bieden. Wel is er een bedoeïencamping, waar u in traditionele nomadententen kunt overnachten.

Saïdia

Bron: Flodderinbelgie, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Saïdia is één van de langste van Marokko en tevens één van de meest druk bezochte. Het 14 km lange strand langs de Middellandse Zee ligt bij een nieuw toeristenresort en beschikt over uitgebreide faciliteiten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

El Hoceima

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de mediterrane kust bij El Hoceima bevindt zich een strand dat in de zomermaanden druk bezocht wordt door toeristen uit (west) Europa maar vooral ook door de Marokkanen zelf. Het strand ligt in een prachtige omgeving aan de voet van het Rifgebergte en in het achterland zijn mooie olijfboomgaarden. In de plaats zelf zijn diverse goede visrestaurants te vinden, met name bij de haven, waar de verse vis van ’s ochtends, later op de dag heerlijk bereid op tafel komt.

Overige stranden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de Atlantische kust ontstaan steeds meer moderne resorts met mooie zandstranden. Voorbeelden zijn Lixus, Plage Blanche en Mazagan. Taghazoute is een populair surfoord. Heel anders is het strand van Sidi Kaouki, waar u in alle rust kunt genieten van een prachtig strand omgeven door rode rotspartijen. Ook rustig is het op de stranden rond Mirhleft, waar u hooguit gezelschap zult hebben van enkele watersporters en mensen die net als u een strand weg van het massatoerisme zoeken.