Nachtleven in Marokko

Het uitgaansleven in Marokko speelt zich over het algemeen binnen de muren van de grote hotels af.

Uitgaan in Marokko

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marokko is een islamitisch land en hoewel lang niet alle Marokkanen zich houden aan de strikte non-alcohol wet van de koran, zult u merken dat het merendeel van de Marokkanen geen alcohol drinkt. Ook is het niet zomaar vanzelfsprekend dat bars en restaurants alcohol schenken. Sowieso is het sterk af te raden om op straat alcohol te drinken en tijdens de ramadan moet u tussen zonsopgang en zonsondergang al helemaal voorzichtig zijn en moet u afzien van drinken in het openbaar. Het beste uitgaansleven van Marokko vindt u in Marrakech en Casablanca. In meer conservatieve steden is vrijwel geen uitgaansleven te vinden en al helemaal niet voor vrouwen. Bars zijn in een stad als Fès vrijwel uitsluitend voor mannen. Zelfs in de populaire vakantieplaatsen Agadir en Essaouira is het uitgaansleven beperkt. In grote hotels zijn altijd wel bars te vinden en verder vindt u in deze plaatseneen aantal gelegenheden waar u zich een avond kunt vermaken. Verwacht echter geen bruisend uitgaansleven zoals bijvoorbeeld aan de Spaanse costa’s.

Uitgaan Marrakech

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Marrakech vindt u een combinatie van traditie en moderne tijd voor wat het uitgaansleven betreft. Wanneer u langere tijd in Marrakech verblijft moet u beslist één avond doorbrengen op en rond het Djeema el Fna plein, waar het ’s avonds één en al bedrijvigheid is. Slangenbezweerders, verhalenvertellers en allerlei muzikanten vertonen er hun kunsten. In Marrakech zijn, anders dan in andere steden, ook diverse gelegenheden te vinden waar zowel mannen als vrouwen terecht kunnen voor een drankje. Populair zijn onder andere Kosybar met een restaurant, bar en sfeervol terras en Le Comptoir Darna, een trendy restaurant en bar, waar het oosten en het westen samen komen. De stad heeft ook enkele clubs. Deze zijn over het algemeen zeer duur en chic. Bent u van plan hierheen te gaan, zorg dan voor een dikke portemonnee en een goede outfit. Theatro Marrakech claimt de beste club van Marokko te zijn. Bij Pacha Marrakech, één van de zusterclubs van de bekende Pacha op Ibiza, zullen ze dat in twijfel durven trekken. Zien en gezien worden is het bij Bo-Zin, waar het met name later op de avond druk wordt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan Casablanca

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De uitgaansgelegenheden van Casablanca zijn geconcentreerd in de Ain Diab wijk en in het centrum aan de Rue Allal ben Abdallah. Ain Diab is dé uitgaanswijk van Casablanca. Langs de boulevard liggen diverse cafés en clubs. Een avondje uit is hier echter niet goedkoop en als het u tegenzit willen de uitsmijters wel eens moeilijk doen en u niet binnenlaten, omdat u bijvoorbeeld een spijkerbroek of gympen aan heeft. Strikte regels bestaan echter niet, dus het heeft meestal meer te maken met de betreffende uitsmijter, dan met wat u aan heeft. Enkele populaire clubs zijn het zeer hippe Mystic Garden, het homovriendelijke Le Village en Candy Bar. In het centrum van Casablanca vindt u enkele leuke uitgaansgelegenheden aan de Rue Allal ben Abdallah. Met name La Bodega is een prima plek om een avondje door te brengen. Liefhebbers van de film Casablanca kunnen een drankje gaan doen in Rick’s Café of in de Casablanca bar van het Hyatt Hotel. Het interieur van beide bars is gebaseerd op de wereldberoemde film met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman.