Sport in Marokko

De meest spectaculaire sport in Marokko is waarschijnlijk het zandsurfen, maar het land heeft ook uitstekende watersport- en golfvoorzieningen.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kustgebied tussen Agadir en Essaouira behoort tot de beste surfgebieden ter wereld. Er staat altijd een straffe wind en de golven van de Atlantische Oceaan bereiken hoogtes van zo’n 2,5 meter. Voor beginners zijn de omstandigheden hier te zwaar en eigenlijk is surfen hier alleen aan te raden voor geoefende surfers. Favoriete surfbestemmingen in Marokko zijn Essaouira, Taghazoute en Dakhla. In deze plaatsen kunt u op verschillende plekken lessen krijgen en materiaal huren. In de grotere badplaatsen langs de kust worden ook andere watersportfaciliteiten, zoals water- en jetskiën aangeboden.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marokko beschikt over prachtige golfbanen en het land is een goede bestemming voor een golfvakantie. Met name de koninklijke golfbanen van Marrakech en Rabat zijn zeer populair. In totaal zijn in Marokko zo’n 20 golfbanen gelegen en dat worden er al maar meer. Informatie over de verschillende banen vindt u op de website van het Marokkaanse verkeersbureau.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zandsurfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Surfen op water heeft u misschien al eens geprobeerd, maar surfen op de zandduinen in de woestijn is waarschijnlijk geheel nieuw voor u. Het spectaculaire sandboarden of zandsurfen wordt aangeboden in de Erg Chebbi zandduinen. Bind een plank onder en laat u van de duinen vallen! Dit is dé mogelijkheid voor sportievelingen om de Erg Chebbi op een andere manier te verkennen.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marokko kent een lange paardrijtraditie en hier kunt u tijdens uw vakantie van profiteren als u het leuk vindt om het land te paard te verkennen. Complete paardrijvakanties worden bijvoorbeeld georganiseerd door Club Farah en Abouda Safar. Dagtochten kunt u boeken onder andere bij Ranch de Diabat en Zouina –Cheval in Essaouira, Amadou Cheval in Agadir en Les Cavaliers d’Atlas in Marrakech. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Vraagt u bij uw accommodatie naar de mogelijkheden bij u in de buurt.