Ontspanning in Marokko

Wanneer winkelen uw voorkeur heeft, is Marokko een topbestemming, maar ontspanning kunt u ook vinden in de prachtige natuur van het land.

Dromedaris/kameel/ezel rijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Typische activiteiten in Marokko zijn kameel/dromedaristochten in de woestijn of op het strand. De mogelijkheden zijn groot, maar voor een echte woestijnervaring kunt u het beste naar de Erg Chebbi duinen gaan. Langs de rand van de enorme zandduinen worden overal tochten, variërend van korte tochtjes van een paar uur tot meerdaagse tochten, aangeboden. Wanneer u in de heetste tijd van het jaar gaat en u niet in de hitte af wilt zien, kunt u de bergen van het Atlasgebergte ingaan. Uw kinderen kunnen tochten op een ezel maken, en uzelf kunt uw bagage op de rug van een ezel binden, zodat u zelf volop kunt genieten van het moois wat de natuur te bieden heeft.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wandelmogelijkheden in Marokko zijn groot. In de Hoge Atlas, de Midden Atlas, de Anti Atlas en de Sahara vindt u prachtige routes en vele organisaties bieden meerdaagse wandelvakanties aan. Voor vrijwel alle wandelgebieden in Marokko geldt dat u het beste onder begeleiding van een ervaren gids kunt gaan. Wandelroutes bestaan niet echt en u maakt meestal gebruik van muildierpaden. Goede gidsen vindt u onder andere bij het Bureau des Guides in Imlil.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zowel voor liefhebbers van designkleding als voor koopjesjagers heeft Marokko wat te bieden. In Casablanca vindt u luxe kledingzaken van gerenommeerde modeontwerpers. In de souks van onder andere Marrakech, Fès en Essaouira is het aanbod compleet anders. Hier vindt u werkelijk van alles en nog wat. Met lege handen naar huis gaan is er niet bij! In Marokko zijn de ambachten nog zeer goed vertegenwoordigd en zelfgemaakte producten worden in alle soeks verkocht. Tapijten, keramiek, theetafeltjes, zilveren sieraden en koperen kannen behoren onder andere tot het aanbod. Zorg wel dat u afdingt wanneer u iets gaat kopen. Dit hoort en niet afdingen is voor een verkoper haast een belediging. Voor aardewerk moet u in Fès zijn, zilveren Berbersieraden vindt u vooral in het zuiden van het land. Vermijd winkels die zich uitsluitend op toeristen richten en waar allerlei verschillende soorten handwerk verkocht worden. De kwaliteit van de producten is hier vaak minder, terwijl u meer betaalt. Wilt u zeker zijn van de kwaliteit en heeft u geen zin om af te dingen, bezoek dan een Ensemble Artisanal. Dit zijn staatsbedrijven waar kwaliteitsproducten tegen een (vaak gunstige) vaste prijs worden verkocht.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marokkanen weten wat een goed leven is en zij zoeken regelmatig hun ontspanning in de plaatselijke hammam. Bij een bezoek aan de hammam kunt u een scrubbehandeling en een massage verwachten, maar ook een bodywrap behoort tot de mogelijkheden. Informeer bij uw accommodatie waar de dichtstbijzijnde goede hammam te vinden is. Meer en meer luxe hotels in Marokko beschikken over eigen spa- en wellnessfaciliteiten. Deze hotels zijn met name te vinden in de grote steden zoals Casablanca, Marrakech en Fès en in de badplaatsen Agadir en Essaouira.