Excursies in Marokko

Het excursieaanbod in Marokko is groot en verschilt per plaats. Hieronder vindt u een kleine greep uit het veelzijdige en gevarieerde aanbod.

Berberdorpen en cultuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bijna alle aanbieders hebben in hun aanbod een excursie naar één van de Berberdorpen in Marokko. Welk dorp u bezoekt en hoe het programma er precies uitziet verschilt per aanbieder. Meestal zijn deze excursies een combinatie van cultuur en natuur. U leert de Berbercultuur beter kennen en tegelijkertijd geniet u van het prachtige Hoge of Midden Atlasgebergte. Meestal staat een ontmoeting met een Berberfamilie op het programma en drinkt u bij hen een kop thee of nuttigt u een traditionele maaltijd. Een zeer mooie excursie is de zogenoemde kasba-excursie, die u langs de mooiste kasba’s van Marokko voert. Langs de route liggen ook diverse Berberdorpen en om ervoor te zorgen dat u de route door dalen en over bergpassen goed doorstaat vindt het vervoer plaats per 4x4 voertuig.

Tafraout

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tafraout is de hoofdplaats in de Anti-Atlas. Het stadje kent een prachtige ligging in de bergen en wordt omgeven door olijfbomen, dadelpalmen en amandelbomen. Zeker in februari, wanneer de amandelbomen in bloei staan is het hier zeer mooi. In februari vindt in Tafraout het amandelbloesemfestival plaats. Het dorp zelf bestaat uit rode, oranje, roze en okerkleurige huizen, welke afsteken tegen de groene omgeving. Vergeet dus zeker niet uw camera mee te nemen! Onderweg komt u door de Ammelnvallei, waarin meer dan 20 Berberdorpen gelegen zijn. Op de terugweg maakt u een stop in Tiznit, dat bekend staat om de productie van zilveren sieraden.

Marrakech

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in één dag de hoogtepunten van Marrakech wilt zien, dan kunt u een georganiseerde excursie boeken, waarbij alles van tevoren voor u geregeld is. Hoewel het programma per aanbieder kan verschillen, zult u in elk geval een bezoek brengen aan de medina, het Djemaa el Fna plein, de soek, de koranschool en Bahia paleis. Soms kunt u ook kiezen voor een gecombineerde excursie Marrakech/Essaouira. Op dag één bezoekt u Marrakech en dag twee staat in het teken van een verkenning van Essaouira, waar u onder andere de medina en de vissershaven zult bezoeken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Atlasgebergte

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Allerlei excursies voeren naar het Atlasgebergte, dus het is vooral aan u te bepalen wat u precies wilt doen en uiteraard wat u wilt zien. Bij sommige excursies ligt de nadruk op de kasba’s in het gebergte, bij andere brengt u een bezoek aan de Ouzoud watervallen en weer andere voeren naar de prachtige Ourika vallei. Voor wandelaars zijn ook excursies te boeken, waarbij u onder begeleiding van een professionele gids een mooie wandeltocht door het gebergte maakt. U kunt ook kiezen voor een combinatie van bergen en woestijn, waarbij u de eerste dag (een stuk van) het Atlasgebergte doorkruist en op dag twee de woestijn op het programma staat. U overnacht in een authentieke berbertent in de woestijn. Via Berber Rafting Adventures kunt u Raften in het Atlasgebergte met Nederlandse begeleiding.

Massa National Park

Bron: MPF, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Natuurliefhebbers en met name vogelaars mogen deze excursie niet overslaan. Het Massa Nationaal Park in Marokko is een prachtig natuurgebied met kreekjes, een rivier en veel groen. Vogels voelen zich hier thuis en u zult vele verschillende soorten kunnen ontdekken. Meestal gaat de excursie eerst naar de zogenoemde pré-Sahara, een prachtig duinengebied. Onderweg komt u ook enkele idyllische vissersdorpen tegen.